Not for narrow-minded ;)

13 March 2012

Pozdravi iz božanske zemlje

Viviana, thank you for this photo!
Hej, šefe! Sećaš li se ovoga? Good times :)
Za ostale: studentska razmena, nadomak Ljubljane prezentacija KaVo proizvoda. Nešto kasnije, ovo rakijanje ispred hotela u 4pm uz "milozvučne" tonove domaćih narodnjaka, zaokružilo je prvi deo dana. Nazdravljalo se od jutarnjih sati, kako smo kročile iz voza. Slovencima je samo trebao razlog. Pod tušem je R-OH ispario, taman dovoljno da se pripremimo za drugu rundu. Brucovanje!
     Brucošijada od oko 300 ljudi - ceo fakultet. Doslovce! Svi studenti plus nastavno osoblje. I dekan koji nas poziva na podijum. Sav onaj alkohol je tada prilično zafalio; lakše bi se podnelo đuskanje. Na taj blam smo zaboravile kasnije u taksiju, kad nas je nesrećno zaljubljeni taksista, svojim lame pokušajima da izmami broj telefona makar jedne od nas, nasmejao do suza. Pitam se da li Mandarina još uvek ima njegov broj...

     Ipak, nešto posebno drago mi je ostalo u sećanju. Ona klopa posle posete Stražišaru. Moj prvi susret sa slovenačkim vinom i Janezom. Ne brini, Panteliću, bio je kul lik (oženio se). Žao mi je što nemamo nijednu fotografiju sačuvanu, tek su to bili priceless momenti.

#wineUp @ Pampour Bar
U međuvremenu, moj organizam je postao wine friendly. U to sam se dala uveriti i prethodnog petka na poziv Moosheme. Mesto: simpatični Pampour bar. Povod: #wineUp u organizaciji Terre Divine. U prijatnom društvu, žmu-to-be i ja smo uživali u vinima poput Terana, Malvazije i Rubi Rosea. Organizator se potrudio i upriličio i nagradnu igru sa QR kodom štampanim na majicama. Pristojni neki ljudi, dadoše mi "L" veličinu. Ostatak večeri provela sam tražeći ono "X" ispred "L". To nije sprečilo @skljuc i mene da osvojimo nagradu, pa smo kući odnele po jedno vino iz podruma Jakončiča. It brought back the memories...

     Na Pantelićev nagovor, Carolina se čuva za specijalnu priliku ;)

     Nisam ekspert, ali znam šta mi prija. Ovom prilikom sam otkrila potpuno novi svet, mada me je već meraklija skoro navukao na vince. Biće da ima neke istine u onome što su Maje predviđale - moraš priznati da je krajnje vreme došlo kada sam ja počela da uživam u vinu, a ti otišla u pacifiste.

     U to ime, živeli!

     I ljubi onog čokoladnog za nas ;)



2 comments:

Dina said...

ummm (: nemam telefon od mucenog taksiste vise, a ovo sto si pisala za brucovanje, ne secam se ni jednog detalja. blago meni.

Dina said...

na ovoj prvoj slici inace 3/5 ozenjenih. promeni se svet za par godina!